Maakt het onbeschrijflijke zichtbaar!
 

Wat is Beeldtaal?

Beeldtaal is het opstellen van poppetjes (Duplo/Playmobil) en andere attributen om met de inzichten die dan opgedaan worden psychische hulp te bieden aan je cliënt. Met name door middel van het op gang brengen van de innerlijke dialoog. Het gesprek in de Drie-eenheid.
De Drie eenheid zoals ik hem noem zijn;
- Je kleintje (daar zit je ware ik maar ook je trauma delen),
- je overlever (gedrag waarmee je jezelf beschermt) en
- je gezonde deel (je (jong-) volwassen deel waar de hulpverlener in de sessie samen met de cliënt een beroep op doet.
Maar Beeldtaal doet nog veel meer in het inzicht geven en helen gericht op gezinssystemen, teams, verstoringen in de hechting.

Hiervoor heb ik de Verdiepende Trainingen Hechting en Relatie in Beeldtaal en Trauma en Verlies in Beeldtaal ontwikkeld. 

Beide verdiepende trainingen zijn erop gericht om als hulpverlener meer kennis betreffende het onderwerp te verkrijgen. Waarbij de inzet van Beeldtaal om met je cliënt(en) in gesprek te gaan, hem/haar inzicht te geven en te kunnen helen in de relatie of na trauma/ verlies.  


Is Beeldtaal iets voor mij?

Werk je met mensen en kijk je met hen naar hun innerlijke processen (gedrag, gevoel, gedachte)? Dan is Beeldtaal zeker voor jou! Er is geen makkelijker middel dan de Beeldtaal om
- Zicht te krijgen op innerlijke processen bij mensen. Door middel van de Drie- eenheid krijgen jij en je cliënt zicht op hoe de innerlijke dialoog plaatsvindt.
- Zicht te krijgen op wat het probleem is en hoe de cliënt t.o.v. het probleem staat
- Zicht te krijgen op onderlinge relaties en het lief en leed in deze relaties
- Zicht te krijgen op de mogelijke oplossingen en gewenste situatie, van waaruit je plan kunt maken om  deze te bereiken.


Waar haal ik het materiaal?

Bij deelname aan de basistraining ontvang je de parentificatiepoppetjes en de gevoelspoppetjes. Mooi materiaal, creatieve uitvoering en zo handzaam!

Voor de verdiepende training Trauma en Verlies in Beeldtaal wordt tevens materiaal om inzicht te geven aan deze methode bij geleverd als je de training gaat volgen.

Alle materialen (gevoelspoppetjes, parentificatiepoppetjes en rouwpad) zijn ook los te bestellen via kteeuwen@live.nl. 

 


Tijdens de training zijn er leenkoffers aanwezig om te oefenen in de tijd tussen de cursus data.
Maar de ervaring leert dan een ieder al graag zijn eigen koffertje heeft. Er zijn verschillende aanbieders van het materiaal aan hulpverleners. Natuurlijk kun je ook in de speelgoed kist van je kinderen, neefje/ nichtje of van jezelf van vroeger kijken. Of op tweedehands speelgoed markten of online (o.a. marktplaats, Ali-express). De online shops zijn:

www.werkenmetpoppetjes.nl is de site waarop je een uitgebreide set kan bestellen om je Beeldtaalkoffer te vullen. Klik hiervoor op onderstaande link. 

https://werkenmetpoppetjes.nl/product/ktm-uitgebreide-basisset-beeldtaal-materialen


www.node-shop.nl is de site waar je een basisset kan kopen die je kunt aanvullen met de poppetjes die jij kiest. Klik hiervoor op onderstaande link.

https://www.node-shop.nl/product/12272077/pakket-ktm-beeldtaal-incl-poppetjes